Алгоритм синтезу оптимальних робастних регуляторів - Гончаренко, Борис Миколайович; Вихрова, Лариса Григорівна (My University, 2014)
Розглядається задача побудови оптимального робастного керування у вигляді зворотного зв'язку від стану лінійної динамічної системи, яке мінімізує інтегрально-квадратичний функціонал при найбільш несприятливих збуреннях системи. Отримано однопараметричне сімейство мінімаксних регуляторів, при яких заданий критерій не перевищує деякого граничного значення. Оптимальне мінімаксне керування знаходиться шляхом пошуку мінімально допустимого порогового значення функціоналу за допомогою чисельних ітераційних методів. The problem of constructing optimal robust control as a feedback on the state of a linear dynamic system, which minimizes the integral quadratic functional under the most unfavorable perturbation of the system. Obtain a one-parameter family of minimax controllers in which a given criterion does not exceed a certain limit. Minimax optimal control is by searching for the minimum threshold functionality using numerical iterative methods.
Keywords: оптимізаційна задача; робастність; синтез робастного регулятора; рівняння Ріккаті; функція Гамільтона; сполучена система; критеріальна задача; optimization problem; robustness; robust synthesis regulator; Riccati equation; criteria task; Hamiltonian function; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка