Атомно-абсорбційне визначення Молібдену, іммобілізованого на сорбенті у формі гетерополікислоти - Іщенко, Віра Миколаївна; Іщенко, Микола Володимирович (My University, 2014)
Іммобілізовані на поверхні неорганічних матеріалів гетерополікислоти (ГПК), зокрема ті, що містять Молібден, знайшли своє використання у багатьох областях хімічної науки. Такі матеріали відомі як ефективні гетерогенні каталізатори в реакціях естерифікації насичених кислот, окиснення етану до оцтової кислоти та як фотокаталізатори розкладу органічних сполук, зокрема органічних токсикантів [1]. У аналітичній хімії іммобілізовані на неорганічних сорбентах гетерополікислоти знайшли застосування як твердофазні реагенти для визначення Фосфору та Арсену, а також для попереднього сорбційного концентрування ряду елементів. Immobilized on the surface of inorganic materials heteropolyacid (HPA), including those containing molybdenum, found their use in many areas of chemistry. Such materials are known as efficient heterogeneous catalysts in esterification reactions of saturated acids, oxidation of ethane to acetic acid, as photocatalysts decomposition of organic compounds, including organic toxicants [1]. In analytical chemistry immobilized on inorganic sorbents heteropolyacid were used as solid-phase reagents phosphorus and arsenic, as well as for the previous sorption concentration of a number of elements.
Keywords: молібден; сорбент; гетерополікислота; molybdenum; sorbent; heteropolyacid; кафедра харчової хімії