Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2012-03-262012-03-262011Ющенко, Н. М. Прянощі для нових сиркових виробів / Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик // Продовольча індустрія. - 2011. - Вип. 6. - С. 23-26.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/512Авторами розроблено склад композицій прянощів, що можуть використовуватись у складі рецептур сиркових виробів. Визначено активну кислотність модельних розчинів прянощів, ароматичне число та раціональну дозу введення, що становить від 2,75 до 11%. Дослідні дані дають підстави для висновку про можливість використання прянощів, що дасть змогу збагатити продукти комплексом біологічно активних речовин. Authors develop structure of compositions of spices which can be used as a part of compoundings of cottage cheese products. It is defined active acidity of modeling solutions of spices, aromatic number and a rational dose of introduction, which makes from 2,75 to 11 %. The data gives the grounds for a conclusion about possibility of use of spices that will allow to enrich products with a complex of biologically active substances.сиркові виробисир кисломолочнийкомпозиції прянощівcottage cheese productscottage cheesecompositions of spicesкафедра технології молока і молочних продуктівПрянощі для нових сиркових виробів