Використання сухої молочної сироватки у виробництві хлібобулочних виробів - Павленко, Анна Анатоліївна; Бортнічук, Олег Вікторович; Гавриш, Андрій Володимирович (My University, 2014)
На сьогоднішній день одним із важливих завдань харчової промисловості є не лише покращення якості хліба та хлібобулочних виробів, але й підвищення їх харчової та біологічної цінності. Біологічно активні компоненти, які використовують в якості функціональних інгредієнтів, повинні сприяти фізіологічним процесам в організмі людини, підвищувати можливості організму ефективно реагувати на несприятливі впливи навколишнього середовища, знижувати ризик розвитку різних захворювань. Today, one of the important tasks of the food industry is not only improve the quality of bread, but also increase their food and biological value. Biologically active components used as functional ingredients should promote physiological processes in the body, improve the ability of the organism effectively to the adverse effects of the environment, reduce the risk of various diseases.
Keywords: суха молочна сироватка; біологічна цінність; хлібобулочні вироби; dry whey; biological value; bakery; кафедра готельно-ресторанної справи