Актуальні проблеми підприємств молочної галузі в Україні - Керанчук, Тетяна Львівна (My University, 2015)
В статті проведений аналіз стану українського ринку молока.Здійснений огляд поточної кон'юнктурної ситуації на ринках найважливіших видів молочної продукції. Виявлені основні проблеми розвитку фермерських господарств та господарств населення, формування пропозиції на ринку молока. Проаналізовані проблеми функціонування молокопереробних підприємств. Виявлені бар'єри на шляху освоєння нових зовнішніх ринків українськими виробниками молочної продукції. Запропоновані можливі напрями удосконалення механізму підтримки виробників молока та переробних підприємств з боку держави. Окреслені основні стратегічні напрямки протидії кризовим явищам для підприємств – виробників молока.В статье проведено исследование современного состояния молочной В статье проведен анализ украинского рынка молока. Проведен обзор текущей конъюнктурной ситуации на рынках важнейших видов молочной продукции. Выявлены основные проблемы развития фермерских хозяйств и хозяйств населения, формирования предложения на рынке молока.
Current problems enterprises of the dairy industy in Ukraine
Keywords: ринок молока; перевиробництво; держава; державне регулювання; дотації; закупівельна ціна; рынок молока; перепроизводство; государство; государственное регулирование; дотации; закупочная цена; dairy market; overproduction; state; government regulation; subsidies; the purchase price.; кафедра економіки і права