Колонний дифузійний апарат (Патент на корисну модель № 76226) - Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович (My University, 2012)
Колонний дифузійний апарат складається з вертикального циліндричного корпусу з прикріпленими до його внутрішньої сторони контрлопатями та розміщеним всередині рухомим трубовалом, ззовні якого прикріплені лопаті, вивантажувальний пристрій для жому, сито відбору соку, розподільчий механізм сокостружкової суміші, вертикальну стійку з прикріпленими до неї контрлопатями, лопаті для транспортування сокостружкової суміші. A columnar diffusion apparatus consists of vertical cylindrical housing with counter blades fixed to its inner side and flexible pipe axle located inside is; the blades, discharging device for beet pulp, juice selection sieve, distributing gear for juice-slice mixture, vertical column with counter blades fixed to it, blades for transportation of juice-slice mixture are fixed from the housing outside.
Keywords: контрлопаті; kontrlopati; трубовал; truboval; лопать; blade; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування