Спосіб очищення водно-спиртового розчину (Патент на винахід № 49414 А) - Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Шавров, Олександр Анатолійович (My University, 2002)
Спосіб очищення водно-спиртового розчину включає попереднє фільтрування, сорбційне очищення та кінцеве фільтрування. Сорбційне очищення здійснюють вуглецевим адсорбентом Silcarbon К 48 Aktivkohle, при цьому вуглецевий адсорбент додатково модифікують хімічними реагентами. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у суттєвому зниженні вмісту шкідливих домішок в готовому продукті за рахунок підсилених сорбційних процесів та зниженої каталітичної активності адсорбенту, підвищення інтенсифікації процесу. Method for purification of aqueous-alcoholic liquid includes previous filtering, sorption purification and final filtering. Sorption purification is carried out by carbon adsorbent Silcarbon K 48 Aktivkohle, carbon adsorbent being additionally modified by chemicals. The technical result of the method of reduction of harmful impurities due to the strengthening of sorption and catalytic reduction processes inherent activated carbon.
Keywords: водно-спиртовий розчин; фільтрація; вугілля; очистка; aqueous-alcoholic solution; filtration; carbon; purification; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства