Природоохоронні технології та обладнання - Левандовський, Леонід Вікторович; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна (My University, 2013)
Викладено основні екологічні проблеми харчової промисловості, охарактеризовано технології, що застосовуються для їх вирішення. Розглянуто традиційні та сучасні види обладнання природоохоронного призначення. Наведено методики розрахунку основних видів очисного обладнання, а також приклади розрахунку. Для студентів вищих навчальних закладів напрямів підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Харчові технології та інженерія». Може бути використаний магістрантами та аспірантами, які спеціалізуються в екологічному напрямі, та фахівцями харчової промисловості. The basic environmental problems of the food industry, described the technology used to solve them. Considered traditional and modern environmental protection equipment. The method of calculating the basic types of cleaning equipment, as well as examples of the calculation. For university students training areas "Ecology, Environmental Protection and Sustainable Use of Natural Resources", "Food Technology and Engineering". Can be used undergraduates and graduate students who specialize in environmental direction, and food industry professionals .
Keywords: природоохоронне обладнання; розрахунки; стічні води; харчова промисловість; природоохоронні технології; environmental equipment; calculations; sewage; food processing; environmental technology; кафедра екології та екоменеджменту