Арсеньєва, Лариса ЮріївнаБорисенко, Олена ВікторівнаБондар, Наталія ПетрівнаМахинько, Валерій МиколайовичХіврич, Борис ІвановичДоценко, Віктор Федорович2012-12-242012-12-242004Склад і перетравлюваність білкових речовин продуктів перероблення бобових / Л. Ю. Арсеньєва, О. В. Борисенко, Н. П. Бондар та ін. // Наукові праці НУХТ. — 2004. — №15. — С. 51-54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4832Досліджено фракційний склад білкових речовин продуктів перероблення сої, гороху та люпину за розчинністю у різних середовищах, фракційний склад сполук, що містять азот, і тіста з добавками цих продуктів. Проведено порівняльний аналіз вмісту інгібіторів протеаз у продуктах перероблення бобових, розглянуто можливість використання у хлібопекарському виробництві солодів цих бобових культур як сировини, що має краще співвідношення фракцій білкових речовин для засвоєння в організмі людини порівняно з борошном із вихідного зерна. The fractional composition of protein substances of products out of soybean, pea, lupin by solubility in different environments, fractional composition of compounds that contain nitrogen, and dough with the addition of these products have been investigated. A comparative analysis of the content of protease inhibitors in legume products, the possibility of use in the baking industry malts of these legumes as a raw material, which has the best value fractions of proteins for digestion in the human body compared with flour out of the original grain has been conducted. The process of digesting food with additives under conditions in vitro has been characterized.uk-UKпродукти перероблення бобовихбілкові речовиниінгібітори протеазборошно з солоду бобовиххлібопекарське виробництвоlegume productsprotein substancesprotease inhibitorsflour out of legume maltbread makingкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСклад і перетравлюваність білкових речовин продуктів перероблення бобовихArticle