Проблеми виробництва екологічно чистої продукції на радіаційно забруднених територіях Житомирської області - Суліменко, Лариса Антонівна; Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2001)
У статті проаналізовано питання виробництва екологічно чистої продукції на радіоактивно забруднених територіях Чорнобильської зони. Це зумовлює першочергове вирішення завдань щодо зменшення вмісту радіонуклідів у сільськогосподарській продукції, концентрації уваги на радіоекологічних аспектах виробництва, підвищенні матеріальної зацікавленості селян

The article analyzes the issue of production of ecologically clean products in the radioactively contaminated territories of the Chernobyl zone. This presupposes a priority solution to the problems of reducing the content of radionuclides in agricultural products, focusing attention on the radioecological aspects of production, and increasing the material interest of the peasants
Keywords: грунт; радіація; радіоактивне забруднення; радіонукліди; хімічна меліорація; сталий розвиток; soil; radiation; radioactive pollution; radionuclides; chemical reclamation; sustainable development; кафедра економіки і права