Сокол, Єва ВіталіївнаПащенко, Богдан Сергійович2024-11-222024Сокол, Є. Застосування інструментів Lean-мислення для релокації операторів ринку харчової продукції під час повномасштабного вторгнення / Є. Сокол, Б. Пащенко // Тренди LEAN-виробництва та пакування харчових продуктів : матеріали ХІІI Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 17 вересня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 49–51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45903Авторами показано, що застосування Lean-мислення у процесі релокації виробничих потужностей допомагає операторам ринку харчової продукції зменшити втрати, пов’язані з їх переміщенням та логістичними викликами, зберегти або навіть підвищити ефективність виробничих процесів у нових екстремальних умовах, підвищити гнучкість та адаптивність компанії до непередбачуваних змін на ринку, оптимізувати витрати і запаси, зосередивши ресурси на ключових виробничих процесах, що, в свою чергу, доводить дієвість його інструментів для підприємств харчової галузі, які стикаються з подібними викликами під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.The authors have demonstrated that the application of Lean Thinking in the process of relocating production facilities helps food market operators reduce losses associated with relocation and logistical challenges, maintain or even improve the efficiency of production processes under new extreme conditions, enhance the company's flexibility and adaptability to unpredictable market changes, and optimize costs and inventory by focusing resources on key production processes. This, in turn, proves the effectiveness of Lean tools for food industry enterprises facing similar challenges during the full-scale invasion of Ukraine by russia.ukякість і безпека харчових продуктівLEAN-виробництво харчової продукціїкафедра експертизи харчових продуктівquality and safety of food productsLEAN-Food Productionrelocation of food market operatorsрелокація операторів ринку харчової продукціїЗастосування інструментів Lean-мислення для релокації операторів ринку харчової продукції під час повномасштабного вторгненняAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061