Гідродинаміка парорідинних течій у плівкових випарних апаратах - Василенко, Сергій Михайлович; Бондар, Володимир Іванович; Форсюк, Андрій Васильович (Харчова промисловість, 2003)
За результатами аналізу експериментальних даних запропоновано залежність для визначення еквівалентної шорсткості міжфазної поверхні в парорідинних кільцевих потоках. Розроблено методику розрахунку зведеного коефіцієнта гідравлічного опору та дотичного напруження на міжфазній поверхні, потрібного для замикання моделі теплоперенесення в плівках рідини.

The analysis of the experimental data suggested dependence to determine an equivalent interfacial surface roughness in paroridynnyh annular flows. The method of calculating the consolidated coefficient of hydraulic resistance and tangential stresses on the interfacial area required for circuit model heat transfer in a liquid film.
Keywords: парорідинні течії; плівка; vapor-liquid flow; membrane; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки