Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії - Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Боярчук, Ярослав Андрійович (My University, 2015)
Наведено результати досліджень по вмісту водорозчинних вуглеводів і нерозчинного крохмалю в бражці залежно від рН, температури термоферментативної обробки та стабілізатора активності ферментів іонів Са2+ при використанні кислотостійких ферментиних препаратів. Для забезпечення оптимальних умов гідролізу біополімерів зернової сировини і мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН знаходиться в межах 3,8 – 4,0, а тривалість термоферментативної обробки замісу – 90 хв. The results of studies on the content of water-soluble carbohydrates and insoluble starch in bougie are presented, depending on the pH, the temperature of the thermoenzymatic treatment and the stabilizer of the activity of the enzymes of Ca2 + ions when using acid-resistant enzyme preparations. To ensure optimal conditions for hydrolysis of biopolymers of grain raw materials and microbiological purity of intermediates, the optimum pH value is in the range 3.8 - 4.0, and the duration of thermoenzymatic treatment of batch is 90 minutes.
Keywords: заміс; ферментний препарат; сусло; концентрація сухих речовин; batch; enzyme preparation; must; concentration of solids; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства