Михальська, Ліліана МихайлівнаДуборєзов, Олександр ДмитровичШкраба, Олена ВолодимирівнаПопович, Валерія ОлексіївнаМаркус, Ян СергійовичПавлова, Владислава ОлександрівнаПавлюк, Юліана СергіївнаГороб'як, Ольга ІгорівнаКорочкін, Дмитро КостянтиновичДорохович, Вікторія Віталіївна2021-06-012021-06-012020Застосування насіння чіа для покращення нутрієнтного складу здобного печива / Л. Михальська, О. Дуборєзов, О. Шкраба, В. Попович, Я. Маркус, В. Павлова, Ю. Павлюк, О. Гороб'як, Д. Корочкін, В.В. Дорохович // Хлебный и кондитерский бизнес. – 2020. – № 9. – С. 25-26https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34202В статті представлено розробку здобного печива з застосуванням насіння чіа. Розраховано харчову цінність печива, вміст вітамінів і мінеральних речовин та задоволення у них добової потреби чоловіків та жінок 18-29 років II групи інтенсивності фізичного навантаження. Визначено, що насіння чіа доцільно застосовувати для покращення нутрієнтного складу здобного печива. The article presents the development of butter cookies using chia seeds. Calculated the nutritional value of cookies, the content of vitamins and minerals and the meeting the daily needs of men and women 18-29 years of the second group of exercise intensity. Determined that chia seeds should be used to improve the nutritional composition of butter cookies.otherздобне печивонасіння чіаорганолептичні показникихарчові цінністьвітамінимінеральні речовиниbutter cookieschia seedsorganoleptic parametersnutritional valuevitaminsmineralsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування насіння чіа для покращення нутрієнтного складу здобного печиваArticle