Спортивне харчування для студентів - Щербакова, Галина Дмитрівна (My University, 2015)
Правильне харчування - це одна з найважливіших складових здорового способу життя, гарного самопочуття і здоров’я людини. Основоположні принципи правильного харчування це не ноу-хау сучасних дієтологів і медиків, вони були добре відомі кілька тисяч років тому нашим предкам, і опрацьовувалися, доводилися до досконалості весь цей час індійськими йогами. Рекомендації, що можна їсти, а що ні, це ціла філософія здорового способу життя, яка передбачає глибоке розуміння людиною призначення їжі і її впливу, в тому числі енергетичного впливу на всі системи організму людини. Proper nutrition is one of the most important components of a healthy lifestyle, wellbeing and health. The fundamental principles of good nutrition is not know-how the modern nutritionists and doctors, they were well known thousands of years ago our ancestors, and refined, was brought to perfection all the while Indian yogis. Recommendations that can be eaten and what not, it's a whole philosophy of healthy lifestyle, which involves an in-depth understanding of the purpose of food and its impact, including energy impacts on all the systems of the human body.
Keywords: кафедра фізичного виховання; зміцнення здоров’я; здорове харчування; довголіття; культура харчування; health promotion; healthy nutrition; longevity; food culture