Можливості зайнятості – один із прогресивних напрямів забезпечення гідної праці в Україні - Ільєнко, Наталія Олегівна (My University, 2014)
У статті розглянуто основні проблеми можливостей зайнятості, подолання яких є ключовим на шляху до гідної праці. Здійснено аналіз нормативно-правової бази щодо забезпечення можливостей зайнятості в Україні згідно з останніми змінами у законодавстві та з міжнародними нормами. Досліджено стан і динаміку соціально-економічних показників щодо можливостей зайнятості в Україні за методологією МОП. Простежено позитивні та негативні тенденції у цій сфері впродовж 2002—2012 років. Виявлено загальну тенденцію до збільшення зайнятості та зниження загального рівня безробіття в країні. The article describes the main problems of employment opportunities, which will help to overcome the difficulties on the way to decent work. The analysis of normative framework is conducted to ensure employment opportunities in accordance with international standards. The status and dynamics of socio-economic indicators of employment opportunities in Ukraine are investigated, according to ILO. Positive and negative rends in this field are traced for 2002—2012 years. A general tendency of employment level growing and reduction of the overall level of unemployment in the country is shown.
Keywords: employment in the informal sector of economy; unemployment; employment; decent work; безробіття; зайнятість у неформальному секторі економіки; зайнятість; гідна праця