Лікувальний вплив ЛФК та плавання при гіпотонії - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2021)
У наш час гіпотонічна хвороба зустрічається дуже часто, особливо серед молоді, що і зумовлює великі соціально-економічні втрати. Гіпотонічна хвороба розвивається саме в молодому віці, коли створюються умови для виникнення захворювання (постійні емоційні перевантаження, малорухомий спосіб життя, неправильне харчування, куріння, зловживання алкоголем і т.д.). Багато хто вважає, що це захворювання не є небезпечним для здоров’я, а тому не потребує лікування, та не приділяє достатньої уваги. Однак знижений тиск так само небезпечний для нашого організму, як і гіпертонія. Необхідно пам’ятати, що гіпотонічна хвороба – це не тільки пониження артеріального тиску, але і цілий комплекс змін з боку органів і систем організму. Успіх в боротьбі з гіпотонічною хворобою полягає в ліквідації чинників, сприяючих розвитку хвороби. Nowadays, hypotonic disease is very common, especially among young people, which causes large socio-economic losses. Hypotonic disease develops at a young age, when the conditions are created for the disease (constant emotional overload, sedentary lifestyle, poor diet, smoking, alcohol abuse, etc.). Many people believe that this disease is not dangerous to health, and therefore does not require treatment, and does not pay enough attention. However, low blood pressure is just as dangerous for our body as hypertension. It is important to remember that hypotonic disease is not only a drop in blood pressure, but also a whole range of changes in the organs and systems of the body. Success in the fight against hypotonic disease is to eliminate the factors that contribute to the development of the disease.
Keywords: гіпотонічна хвороба; плавання; hypotonic disease; swimming; кафедра фізичного виховання