Бавровська, Т. В.Жеплінська, Марія МихайлівнаБессараб, Олександр Семенович2013-04-232013-04-232013Бавровська, Т. В. Отримання настоянки з кропиви для консервів профілактично-оздоровчого призначення / Т. В. Бавровська, М. М. Жеплінська, О. С. Бессараб // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 79 міжнар. наук. конф. мол. учен., асп. і студ., 15 - 16 квітня 2013 р.– К.: НУХТ. - С. 253-254.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7612Досліджено можливість застосовувати в закусочних консервах "салат з капусти" настоянки з кропиви лікарської. В настоянці визначено вміст основних мікро- та макроелементів, що дозволили стверджувати про корисність такої добавки до основного продукту з подальшим використанням населенню в їжу з метою збагачення організмом біологічно активних речовин. The opportunity to apply snack canned "coleslaw" tincture of nettle drug. As a tincture to determine the content of basic micro and macro, allowed to assert the usefulness of such additives to the basic product and then use the public to eat in order to enrich the body of biologically active substances.otherнастоянкакропива лікарськамікроелементимакроелементидобавканастойкаtincturenettle officinalismicronutrientsmacronutrientsadditiveкафедра технології консервуванняОтримання настоянки з кропиви для консервів профілактично-оздоровчого призначенняOther