Отримання настоянки з кропиви для консервів профілактично-оздоровчого призначення - Бавровська, Т. В.; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2013)
Досліджено можливість застосовувати в закусочних консервах "салат з капусти" настоянки з кропиви лікарської. В настоянці визначено вміст основних мікро- та макроелементів, що дозволили стверджувати про корисність такої добавки до основного продукту з подальшим використанням населенню в їжу з метою збагачення організмом біологічно активних речовин. The opportunity to apply snack canned "coleslaw" tincture of nettle drug. As a tincture to determine the content of basic micro and macro, allowed to assert the usefulness of such additives to the basic product and then use the public to eat in order to enrich the body of biologically active substances.
Keywords: настоянка; кропива лікарська; мікроелементи; макроелементи; добавка; настойка; tincture; nettle officinalis; micronutrients; macronutrients; additive; кафедра технології консервування