Очищення овочевих соків карбоновими і мінеральними сорбентами - Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна (My University, 2012)
Досліджена адсорбційна спроможність палигорськіта, глауконіта, шунгіта щодо пектинових речовин із соку столового буряка. Встановлено, що шунгіт ефективніше поглинає пектини, ніж глинисті мінерали. Наведено раціональні параметри адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом. Investigated adsorption capacity of palygorskite, glauconite, Shung on pectin from the juice of table beets. Found that zhung efficiently absorbs pectins than clay minerals. An rational parameters of adsorption of pectin from the juice of table beet Shung.
Keywords: адсорбція; палигорськіт; глауконіт; шунгіт; пектинові речовини; adsorption; palygorskite; glauconite; zhung; pectin; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв