Мельник, Людмила МиколаївнаШейко, Таміла Володимирівна2012-12-242012-12-242012Мельник, Л. М. Очищення овочевих соків карбоновими і мінеральними сорбентами / Л. М. Мельник, Т. В. Шейко // К. : НУХТ, 2012.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4947Досліджена адсорбційна спроможність палигорськіта, глауконіта, шунгіта щодо пектинових речовин із соку столового буряка. Встановлено, що шунгіт ефективніше поглинає пектини, ніж глинисті мінерали. Наведено раціональні параметри адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом. Investigated adsorption capacity of palygorskite, glauconite, Shung on pectin from the juice of table beets. Found that zhung efficiently absorbs pectins than clay minerals. An rational parameters of adsorption of pectin from the juice of table beet Shung.otherадсорбціяпалигорськітглауконітшунгітпектинові речовиниadsorptionpalygorskiteglauconitezhungpectinкафедра процесів і апаратів харчових виробництвОчищення овочевих соків карбоновими і мінеральними сорбентамиArticle