Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2019-04-252019-04-252018Камінська, С. В. Дегустаційна оцінка та втрати клітинного соку заморожених плодів вишень при тривалому зберіганні і дефростації / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів міжнародної науково-практичної конференції, 14–15 лист. 2018 р., м. Київ / Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2018. – С. 125-126.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29185Вишні, заморожені з використанням кріопротекторів, протягом усіх 6 місяців зберігання мають приємний смак, аромат, природне забарвлення і свіжий вигляд; заморожені без кріопротекторів ягоди менш стійкі; при тривалому зберіганні, а також при нерівномірній температурі повітря в камерах вони під впливом оксидазних ферментів і кисню повітря починають швидко змінювати забарвлення, набирають бурого кольору, втрачаюсь смак і аромат. Cherries, frozen with cryoprotectants, have a pleasant taste, aroma, natural color and fresh look for all 6 months of storage; frozen without cryoprotectants berries are less stable; with prolonged storage, as well as at an uneven air temperature in the chambers, they are influenced by oxidase enzymes and oxygen in the air to rapidly change the color, gaining brown color, losing taste and aroma.uk-UKвишнізаморожуванняоцінюваннязовнішній виглядклітинний сіккріопротекториcherriesreezingevaluationappearancecellular juicestoragecryoprotectantsкафедра технології оздоровчих продуктівДегустаційна оцінка та втрати клітинного соку заморожених плодів вишень при тривалому зберіганні і дефростаціїArticle