Cryogenic systems ice shuttle and siber as an innovative method for transporting fresh products - Marchenko, Artem; Levkivska (Muzika), Tetiana (My University, 2025)
Розглянуто інноваційні кріогенні системи Ice Shuttle та SIBER, які є ефективним методом транспортування свіжих продуктів. Ці системи дозволяють генерувати сухий лід безпосередньо в ізольованих контейнерах у логістичних центрах, забезпечуючи стабільне охолодження швидкопсувної продукції до 10 годин. Технологія оптимізує логістику, дозволяючи перевозити різний тип продукції в одному транспортному засобі з дотриманням індивідуальних температурних режимів, що особливо ефективно для "доставки останньої милі" та збереження якості продуктів. This article examines the innovative cryogenic systems Ice Shuttle and SIBER, which provide an effective method for transporting fresh produce. These systems allow for the direct generation of dry ice within insulated containers at logistics centers, ensuring stable cooling of perishable goods for up to 10 hours. The technology optimizes logistics by enabling the transport of various product types in a single vehicle while adhering to individual temperature requirements, proving particularly effective for "last-mile delivery" and maintaining product quality.
Keywords: кафедра технології консервування; ice shuttle; siber; fresh product transportation; dry ice; logistics; cooling; ice shuttle; кріогенні системи; транспортування свіжих продуктів; сухий лід; логістика; охолодження