Фізична реабілітація та плавання при плоскостопості - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2020)
З кожним роком значно збільшується кількість людей з захворюваннями опорно-рухового апарату: остеохондроз, сколіоз, порушенням постави, ходи, викривленням хребтового стовпа і т.д. З огляду на це, кожна людина повинна прагнути до зміцнення свого здоров’я і усвідомлювати свою роль у житті суспільства.Плоскостопість – це деформація форми стопи, для якої характерне зниження її склепіння. При значній деформації стопа повністю втрачає свої ресорні та амортизуючі властивості. У нормі стопа людини має два склепіння: повздовжнє і поперечне. Важко переоцінити їхню роль: вони допомагають утримувати рівновагу та амортизують під час ходьби.
Keywords: плавання; плоскостопість; swimming; flat feet; кафедра фізичного виховання