Проєктування чистих приміщень у програмі AutoCAD MEP - Доломакін, Юрій Юрійович; Данюк, Богдан Миколайович (My University, 2024)
Під час виробництва таблеток, що містять порошки, основна проблема полягає в перехресному забрудненні (cross contamination) препаратів, а також у взаємному забрудненні препаратів і персоналу. Під час побудови припливної системи вентиляції насамперед необхідно розмістити припливні дифузори. Для визначення їхньої висотної позначки був виконаний розріз на плані поверху і на розрізі виміряно відстань від підлоги до підвісної стелі.

During the production of tablets containing powders, the main problem is cross-contamination of drugs, as well as cross-contamination of drugs and personnel. During the construction of the inflow ventilation system, the inflow diffusers must first be placed. To determine their height mark, a section was made on the floor plan and the distance from the floor to the suspended ceiling was measured on the section.
Keywords: фармацевтична галузь; дифузор припливний; припливна система вентиляції; pharmaceutical industry; ventilation; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв