Інноваційна технологія ректифікації спирту - Гунько, Олександр М.; Боярчук, А. В.; Шиян, Петро Леонідович (My University, 2008)
Посилення конкурентної боротьби на ринку спирту потребує впровадження енерго- та ресурсозберігаючих технологій, які передбачають рекуперативне використання низькопотенціальних теплових потоків в брагоректифікаційних установках, що працюють під тиском, нижчим за атмосферний, а також збільшення виходу товарної продукції з одиниці сировини за рахунок максимального вилучення спирту із побічних продуктів брагоректифікації.
Keywords: спирт етиловий; харчовий спирт; брагоректифікаційна установка; головні домішки; проміжні домішки; сивушна фракція; spirit ethyl; food spirit; distiller; heads fraction; intermediate fraction; fusel fraction; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства