Математичне моделювання як спосіб формування пізнавальної діяльності студентів - Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2020)
Питання активізації пізнавальної діяльності студентів відносяться до числа найбільш актуальних проблем сучасної педагогічної науки і практики. Реалізація концепції сучасного освітнього процесу спрямована на розвиток творчого характеру діяльності студентів, експериментування і стимуляцію аналітичних здібностей за допомогою сучасних інформаційних технологій. В роботі застосовувались теоретичні методи дослідження, зокрема аналіз наукової літератури. Проаналізовано та запропоновано метод активізації пізнавальної діяльності студентів - математичне моделювання. Issues of activation of cognitive activity of students are among the most pressing problems of modern pedagogical science and practice. Implementation of the concept of modern educational process is aimed at developing the creative nature of students, experimentation and stimulation of analytical skills with the help of modern information technology. Theoretical research methods were used in the work, in particular the analysis of scientific literature. The method of activating students' cognitive activity - mathematical modeling - is analyzed and proposed.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; моделювання; пізнавальної діяльності; modeling; cognitive activity