Водостійкість скляної тари та стійкість горілок - Олійник, Світлана Іванівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Ковальчук, Володимир Петрович (My University, 2014)
Для розливу лікеро-горілчаної продукції та забезпечення її якості та стійкості необхідно застосовувати скляні пляшки з водостійкістю не вищою 0,3 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. А перед розливом готової продукції обов'язково контролювати показники водостійкості та хімічної корозії тари. For bottling of alcoholic beverages and to ensure its quality and durability necessary to use glass bottles of water resistance is not higher than 0.3 cm3 of hydrochloric acid, stored in enclosed heated storage. And before bottling must monitor the performance of water resistance and chemical corrosion of containers.
Keywords: водостійкість; скляна тара; горілка; water resistance; glass containers; vodka; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства