Олійник, Світлана ІванівнаШевченко, Ілля ВолодимировичКовальчук, Володимир Петрович2014-11-172014-11-172014Олійник, С. І. Водостійкість скляної тари та стійкість горілок / С. І. Олійник, І. В. Шевченко, В. П. Ковальчук // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції –основнізасади її конкурентоздатності : матеріали ІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 9 вересня 2014 р. — К., 2014. – С. 90-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18407Для розливу лікеро-горілчаної продукції та забезпечення її якості та стійкості необхідно застосовувати скляні пляшки з водостійкістю не вищою 0,3 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. А перед розливом готової продукції обов'язково контролювати показники водостійкості та хімічної корозії тари. For bottling of alcoholic beverages and to ensure its quality and durability necessary to use glass bottles of water resistance is not higher than 0.3 cm3 of hydrochloric acid, stored in enclosed heated storage. And before bottling must monitor the performance of water resistance and chemical corrosion of containers.uk-UKводостійкістьскляна тарагорілкаwater resistanceglass containersvodkaкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВодостійкість скляної тари та стійкість горілокOther