Наукові основи раціонального природокористування - Захарченко, Олег Володимирович (My University, 2015)
У статті проаналізовано наукові засади управління біоресурсами і природокористуванням, в основі яких лежатъ принципи планомірності, пропорційності й оптимальності. Розглянуто проблеми раціонального управління біоресурсами і природокористуванням в умовах економічної глобалізації та принципи, на яких будується це управління. Визначено позитивні та негативні аспекти в розвитку механізації сільського господарства.
Keywords: біоресурси; управління; принципи; природокористування; bioresources; management; principles; nature management; землеробство; сільськогосподарська техніка; agricultural machinery