Контроль навантажень на працівника при виконанні робіт регламентованих технологічним процесом - Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2018)
Світовий досвід діяльності будь-якого промислового підприємства ґрунтується на ефективній роботі і досягається лише за умови високого рівня організації безпеки на виробництві. В роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва. Визначення необхідних затрат і результатів праці, витрат робочого часу техніка-лаборанта 1-ої категорії елеватора було проведено у реальних умовах праці й обслуговування робочого місця діючого підприємства шляхом проведення фотографії робочого часу. Проведений розрахунок фактичних затрат часу дозволив виявити втрати часу та недоліки у трудовій дисципліні та порушення технологічного процесу.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; контроль; трудова дисципліна; фотографія робочого дня; витрати робочого часу; нормування робочого часу; control; labor discipline; working day photo; working time cost; working time rationing