Цюрпита, Денис ЄвгенійовичБондаренко, Юлія Вікторівна2024-11-182024Цюрпита, Д. Розроблення хлібопекарських сумішей для виробництва хлібобулочних виробів спеціального призначення – перспективний напрямок сучасного хлібопечення / Д. Цюрпита, Ю. Бондаренко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 126.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45824Для задоволення потреб широкого переліку категорій населення України у хлібобулочних виробах з урахуванням їх фізіологічних особливостей обміну речовин та вимог до харчування, перспективним є розроблення хлібопекарських сумішей для виготовлення у домашніх умовах хлібобулочних виробів спеціального призначення. Такі суміші повинні бути розроблені з врахуванням потреб конкретної категорії населення. Вивчення цього питання показало, що наразі на ринку представлені хлібопекарські суміші, переважно іноземного виробництва, і призначенні переважно для виготовлення виробів для хворих на целіакію.To meet the needs of a wide range of categories of the Ukrainian population for bakery products, taking into account their physiological characteristics of metabolism and nutritional requirements, it is promising to develop baking mixes for the production of special-purpose bakery products at home. Such mixtures should be designed to meet the needs of a specific population category. The study of this issue showed that currently the market offers baking mixes, mainly of foreign production, and intended mainly for the manufacture of products for celiac patients.ukхлібопекарські сумішіхлібобулочні вироби спеціального призначенняхарчуваннядієтичні потреби споживачакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівbakery mixesspecial purpose bakery productsnutritiondietary needs of the consumerРозроблення хлібопекарських сумішей для виробництва хлібобулочних виробів спеціального призначення – перспективний напрямок сучасного хлібопеченняThesis