Аналіз конструктивних особливостей електродіалізаторів - Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 2013)
Проаналізовано конструктивні особливості електродіалізаторів з метою підбору ефективної конструкції, що може застосовуватись для знесолення рідких харчових середовищ. Зроблено висновок, що найкраще у харчовій промисловості застосовувати електродіалізатори, в яких передбачена періодична зміна полярності електродів, а також конструкція, що унеможливлює концентрування в одній камері сполук, здатних утворювати важкорозчинні з’єднання. Результати досліджень можуть бути використані при підборі електродіалізатора для знесолення рідких харчових середовищ. Design features analyzed in order to select the electrodialysis efficient design that can be used to desalinate fluids . Concluded that it is better to use in the food industry , the electrodialysis which provide periodic change polarity of the electrodes , as well as design, which eliminates the concentration in one chamber substances capable of forming soluble compounds . The research results can be used in the selection of an electrodialysis desalination fluids
Keywords: електродіалізні установки; конструктивні елементи; електродіалізатор; electrodialysis installation; structural elements; electrodialysis; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування