Ущаповський, Артем ОлеговичСоколова, Ольга Миколаївна2019-06-042019-06-042018Ущаповський, А. О. Характеристика пігментів столового буряку / А. О. Ущаповський, О. М. Соколова // Theoretical achievements for practice : proceedings of XХVIIІ Internationalscientific conference. – Morrisville : Lulu Press., 2018. – P. 11–15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29455Столовий буряк є натуральною сировиною, яку доцільно використовувати при виробництві оздоровчих харчових продуктів. Буряк є джерелом багатьох цінних функціональних інгредієнтів, які забезпечують позитивний вплив на організм людини. Пігменти столового буряку є потужними антиоксидантами. Їх використання в щоденному раціоні харчування населення України забезпечує профілактику онкологічних захворювань, сприяє тривалому і активному довголіттю. Beet is a natural raw material, which is expedient to use in the production of health foods. Beetroot is the source of many valuable functional ingredients that have a positive effect on the human body. Pigments of beets are powerful antioxidants. Their use in the daily diet of the population of Ukraine provides for the prevention of cancer, promotes long and active longevity.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівстоловий бурякбетаїнові пігментиантиоксидантна здатністьфункціональний інгредієнтоздоровчі харчові продуктиbeetbetaine pigmentsantioxidant capacityfunctional ingredienthealth foodsкафедра готельно-ресторанної справиХарактеристика пігментів столового бурякуArticle