Характеристика пігментів столового буряку - Ущаповський, Артем Олегович; Соколова, Ольга Миколаївна (My University, 2018)
Столовий буряк є натуральною сировиною, яку доцільно використовувати при виробництві оздоровчих харчових продуктів. Буряк є джерелом багатьох цінних функціональних інгредієнтів, які забезпечують позитивний вплив на організм людини. Пігменти столового буряку є потужними антиоксидантами. Їх використання в щоденному раціоні харчування населення України забезпечує профілактику онкологічних захворювань, сприяє тривалому і активному довголіттю. Beet is a natural raw material, which is expedient to use in the production of health foods. Beetroot is the source of many valuable functional ingredients that have a positive effect on the human body. Pigments of beets are powerful antioxidants. Their use in the daily diet of the population of Ukraine provides for the prevention of cancer, promotes long and active longevity.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; столовий буряк; бетаїнові пігменти; антиоксидантна здатність; функціональний інгредієнт; оздоровчі харчові продукти; beet; betaine pigments; antioxidant capacity; functional ingredient; health foods; кафедра готельно-ресторанної справи