Горбатюк, А. А.Нещадим, Лариса Петрівна2014-09-262014-09-262014Горбатюк, А. Раціональне харчування людини в сучасних умовах / Аліна Горбатюк, Лариса Нещадим // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 575–577.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16943Харчування є раціональним, якщо воно повністю забезпечує потребу в їжі у кількісному та якісному відношеннях, відновлює всі енергетичні витрати, сприяє правильному росту і розвитку організму, збільшує його опір шкідливим впливам зовнішнього середовища, сприяє розвитку функціональних можливостей і підвищує працездатність людини. Food is rational if it fully meets the demand for food in quantitative and qualitative terms, restores all energy costs, promotes proper growth and development of the organism, increases its resistance to harmful influences of the environment, promotes functionality and improves human performance.uk-UKраціональне харчуванняхарчування людиниnutritionhuman Nutritionкафедра екології та екоменеджментуРаціональне харчування людини в сучасних умовахOther