Дослідження використання рослинної сировини – джерела харчових волокон при виробництві кондитерських виробів - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кохан, Олена Олександрівна; Залевська, Надія Олексіївна; Кияниця, Світлана Геннадіївна (My University, 2004)
В статті наведені результати досліджень основних технологічних властивостей рослинних порошків (здатності до набухання, гідрофільності, в’язкості, густини начинок). На основі цих досліджень встановлена можливість збагачення харчовими волокнами фруктових начинок, помадних та кремово-збивних цукерок.
Keywords: харчові волокна; набухання; начинка; гідратація; в’язкість; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; dietary fibers; soaking; topping; hydration; viscosity