Нормативно-правове забезпечення захисту від ризиків генетичної дискримінації на страховому ринку України - Каленюк, Ярослав Олександрович; Арич, Михайло Іванович; Левон, Марія Михайлівна (My University, 2022)
У роботі досліджено нормативно-правового забезпечення захисту від ризиків генетичної дискримінації на страховому ринку України і встановлено, що в сучасних умовах вітчизняне законодавство пропонує досить-таки обмежені можливості захисту саме від генетичної дискримінації, так як ще не визначено саме таку дискримінаційну ознаку. Однак, спираючись на практику Європейського суду з прав людини правовий захист від генетичної дискримінації на страховому ринку України все-таки може бути забезпечений. The paper examines the regulatory and legal provision of protection against the risks of genetic discrimination in the insurance market of Ukraine and it is established that in modern conditions domestic legislation offers rather limited opportunities for protection against genetic discrimination, since such a discriminatory feature has not yet been defined. However, based on the practice of the European Court of Human Rights, legal protection against genetic discrimination in the insurance market of Ukraine can still be ensured.
Keywords: кафедра маркетингу; генетична дискримінація; генетична інформація; страхування життя; законодавство; права людини; genetic discrimination; genetic information; life insurance; legislation; human rights