Амортизаційна політика в Україні: методологія і практика - Ткаченко, Надія Марківна; Ільєнко, Наталія Олегівна (My University, 2008)
Проведеним дослідженням встановлено, що діюча методологія нарахування амортизації від залишкової вартості без врахування терміну зносу неефективна. Норми амортизації економічно не обґрунтовані, втрачена їх економічна сутність.

With the help of conducted research it was established that the existing methodology of amortization charge on the basis of depreciated cost without taking life time into consideration. The amortization norms are not economically grounded, their economic essence is lost
Keywords: амортизація; інвестиційна політика; бухгалтерський облік; податковий облік; операційні витрати; основні засоби; amortization; investment policy; accounting; tax accounting; transaction costs; fixed assets; кафедра обліку і аудиту