Коломієць, Дмитро ПетровичКандибка, Петро МихайловичМазуренко, Олександр ГригоровичСмірнов, Вадим Семенович2014-06-172014-06-172001Аналіз змін дисперсності яблук при їх подрібненні / Д. П. Коломієць, О. Г. Мазуренко, B. C. Смірнов, П. М. Канднбка // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10, Ч. 2. - С. 140-141https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15274Яблука, маючи капілярно-пористу структуру та велику поверхню випаровування, відносно легко віддають вологу при конвективному сушінні. При цьому дисперсність Д , як величина, що визначається за відношенням повної поверхні вп частки до її об’єму V, тобто Д = Sп/V, і характеризує розвиток поверхні розділу двох фаз - твердої і газоподібної, є важливою термодинамічною характеристикою. Apples, with capillary-porous structure and large surface evaporation is relatively easy to give moisture in convective drying. In this dispersion A, as the value determined in relation op complete surface of the particle to its volume V, that is, n A = S / V, and characterizes the development of an interface of two phases - a solid and a gas is an important thermodynamic characteristic.otherподрібненнядисперсністьяблукаgrindingdispersionapplesкафедра електропостачання і енергоменеджментуАналіз змін дисперсності яблук при їх подрібненніArticle