Аналіз змін дисперсності яблук при їх подрібненні - Коломієць, Дмитро Петрович; Кандибка, Петро Михайлович; Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнов, Вадим Семенович (My University, 2001)
Яблука, маючи капілярно-пористу структуру та велику поверхню випаровування, відносно легко віддають вологу при конвективному сушінні. При цьому дисперсність Д , як величина, що визначається за відношенням повної поверхні вп частки до її об’єму V, тобто Д = Sп/V, і характеризує розвиток поверхні розділу двох фаз - твердої і газоподібної, є важливою термодинамічною характеристикою. Apples, with capillary-porous structure and large surface evaporation is relatively easy to give moisture in convective drying. In this dispersion A, as the value determined in relation op complete surface of the particle to its volume V, that is, n A = S / V, and characterizes the development of an interface of two phases - a solid and a gas is an important thermodynamic characteristic.
Keywords: подрібнення; дисперсність; яблука; grinding; dispersion; apples; кафедра електропостачання і енергоменеджменту