Артюхов, Володимир ЯковичГоровий, Валерій ІвановичШматкова, Галина КарпівнаФадєєва, Олена Георгіївна2012-12-182012-12-181993Утилізація вторинних ресурсів / В. Артюхов, В. Горовий, Г. Шматкова, О. Фадєєва // Харчова і переробна промисловість. - 1993. - № 9. - С. 30-31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4589В статті обґрунтовано потребу в утилізації вторинних ресурсів спиртового виробництва. У переробних галузях агропромислового комплексу, де в собівартості продукції частка матеріальних й енергетичних витрат становить понад 80 процентів, особливої актуальності набував – необхідність зниження матеріаломісткості. Цього можна досягти завдяки широкому впровадженню безвідхідних технологій, комплексному використанню сировини й вторинних ресурсів у комбінованому виробництві. Реалізація відходів сприятиме розв'язанню такої важливої проблеми, як більш повне задоволення потреб внутрішнього ринку харчовою продукцією, яку можна одержати з меншими витратами.In the article the need for utilization of secondary resources alcohol production. In the processing industries of agriculture, where the cost of production share of material and energy costs is more than 80 percent, gained special urgency - the need to reduce material consumption. This can be achieved through wide implementation of non-waste technology, comprehensive utilization of raw materials and secondary resources in the combined production. Implementation of waste will solve such important problems as better meet the needs of the domestic market food products that can be obtained with less.otherутилізаціяutilizationпісляпиртова бардапіслядріжджова бардаголовна фракція етилового спиртуpislyapyrtova bard pislyadrizhdzhova bardmain faction of ethanolУтилізація вторинних ресурсівArticle