Експериментальний метод дослідження реологічних властивостей органічних матеріалів-відходів зернової промисловості - Штефан, Євгеній Васильович; Риндюк, Дмитро Вікторович (Національний університет харчових технологій, 2008)
Розглянута проблема визначення реологічних параметрів дисперсних матеріалів типу висівки та мучки різних типів зернових, лузги соняшника та ріпаку, жому, пивної дробини та ін.. Обгрунтована актуальність визначення цих параметрів при розробленні інформаційних технологій проектування обладнання для грануляції холодною екструзією.
Keywords: реологічні параметри; реологические параметры; rheological parameters; експериментальна методика; экспериментальная методика; experimental technique; екструзія; экструзия; extrusion; пресування; pressing; інформаційна технологія проектування; information technologies of designing; математичне моделювання; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв