Суходол, Вікторія ХомівнаШевченко, Анатолій МарковичКуц, Анатолій Михайлович2015-10-082015-10-081972Суходол, В. Ф. Вплив гібридних дріжджів на склад і світопоглинальну здатність мелясних бражок (Повідомлення 1) / В. Ф. Суходол, А. М. Шевченко, А .М. Куц // Харчова промисловість. – 1972. – Вип. 14. – С. 11-17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21687Доведено, що накопичення спирту та його домішок знаходиться в прямій залежності від гібридних дріжджів, їх генеративної здатності та тривалості бродіння. Гібридні дріжджі 13, 67, 93, 86, 105, 202 сприяють підвищеному накопиченню в бражках альдегідів, сивушного масла і особливо кислот. Вміст летких азотистих речовин при цьому знижується, а ненасичених сполук залишається однаковим з контролем. Бражні дистиляти інтенсивно поглинають світло в УФ-області спектру. Спектрограми ідентичні спектрами поглинання спирту-сирцю, виробленого з меляси, але спостерігається відхилення в положенні максимумів і мінімумів. It is shown that the accumulation of alcohol and its impurities is directly dependent on hybrid yeast, their generative capacity and duration of fermentation. Hybrid yeast 13, 67, 93, 86, 105, 202 contribute to increased accumulation in brachah aldehydes, fusel oils and acids especially. The content of volatile nitrogenous substances decreases, and unsaturated compounds remains the same with the control. See the distillates intensively absorb light in the UV region of the spectrum. Spectrograms are identical absorption spectra of the crude alcohol vyrabotannoi from molasses, but there's a shift in the position of maxima and minima.кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваспектрограмигібридні дріжджізброджування мелясного сусланакопичення спиртугенеративна активність дріжджівлеткі побічні продукти бродінняspectrogramhybrids yeastfermentation of molasses wortaccumulation of alcoholgenerative activity of yeastvolatile by-products of fermentationВплив гібридних дріжджів на склад і світопоглинальну здатність мелясних бражок (Повідомлення 1)Article