Удосконалення земельних відносин в аграрній сфері - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2007)
Висвітлено особливості удосконалення земельних відносин в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається їх розвиток. Проаналізовано структурні зміни у формах власності на землю. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод

Features of improving land relations in market-type agricultural formations are highlighted. The advantages, disadvantages, reasons and factors influencing their development are determined. Structural changes in forms of land ownership are analyzed. Directions for improving leased land relations have been developed. Ways to optimize the terms of lease agreements are proposed
Keywords: кафедра економіки і права; земельні відносини; ринок землі; інфраструктура земельного ринку; орендна плата; конкуренція; форми власності; земельна реформа; застава права оренди земель; land relations; land market; land market infrastructure; rent; competition; forms of ownership; land reform; pledge of land lease rights