Інтенсифікація процесу насичення напоїв СО2 шляхом використання гідродинамічних кавітаційних пристроїв - Петрікей, Руслан Володимирович; Прохоров, Олександр Миколайович (My University, 2010)
Досліджено роботу гідродинамічних кавітаційних пристроїв у складі ділянки насичення синхронно-змішувальної сатураційної установки та вплив основних факторів на процес насичення напоїв діоксидом вуглецю у виробничих умовах. Проведено порівняльний аналіз ефективності процесу сатурації напоїв в залежності від конструкції кавітаційних пристроїв та визначено вплив кожного пристрою на інтенсифікацію процесу насичення напоїв.

It was researched the work of hydrodynamic cavitations’ device in part of synchronous – mixing setting and influence of basic factors on the process of saturation drinks by carbon dioxide in production conditions. It was done a comparative analysis of the drinks saturation process efficiency depending on cavitations’ devices construction and it was detected an impact of each device on the intensification of drinks saturation process.
Keywords: сатураційна установка; діоксид вуглецю; кавітаційний пристрій; carbon dioxide; saturation; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв