Осейко, Микола ІвановичРомановська, Тетяна ІванівнаЛевчук, Ірина ВолодимирівнаМаринін, Андрій ІвановичПасічний, Василь Миколайович2015-03-252015-03-252015Фізико-хімічні властивості вовняного жиру / М. І. Осейко, Т. І. Романовська, І. В. Левчук та ін. // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 163-164.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19852На підприємствах первинної переробки вовни отримують сирий вовняний жир. Ланолін є продуктом рафінування вовняного жиру. Він водночас проявляє гідрофобні і гідрофільні властивості. Таку його властивість використовують для виготовлення медичних мазей, косметичної та харчової продукції. The enterprises of primary processing of wool are raw wool fat. Lanolin is a product of the refining of wool grease. It shows both hydrophobic and hydrophilic properties. This property is used for its manufacture of medical ointments, cosmetics and food products.otherфізико-хімічні властивостіпервинна переробкавовняний жирphysical and chemical propertiesprimary processingwool fatкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівФізико-хімічні властивості вовняного жируOther