Фізико-хімічні властивості вовняного жиру - Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2015)
На підприємствах первинної переробки вовни отримують сирий вовняний жир. Ланолін є продуктом рафінування вовняного жиру. Він водночас проявляє гідрофобні і гідрофільні властивості. Таку його властивість використовують для виготовлення медичних мазей, косметичної та харчової продукції. The enterprises of primary processing of wool are raw wool fat. Lanolin is a product of the refining of wool grease. It shows both hydrophobic and hydrophilic properties. This property is used for its manufacture of medical ointments, cosmetics and food products.
Keywords: фізико-хімічні властивості; первинна переробка; вовняний жир; physical and chemical properties; primary processing; wool fat; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів