Спосіб приготування горілок і горілок особливих (Патент на винахід № 57494 А) - Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Кошовий, Олександр Васильович; Ларюнов, Олег Миколайович (My University, 2003)
Спосіб приготування горілок і горілок особливих передбачає фільтрування води через активоване вугілля, її пом'якшення, демінералізацію та кондиціювання, одержання сортування шляхом змішування води зі спиртом етиловим ректифікованим, фільтрування і очищення сортування на вугільно-очисній батареї пропусканням послідовно через кварцовий пісок, активоване вугілля і кварцовий пісок та внесення рецептурних інгредієнтів, видержування, контрольне фільтрування і розлив. Method for production of vodka and special vodka includes filtering of water through activated charcoal, its softening, demineralization and conditioning, sorting by mixing water with rectified ethyl alcohol, filtration and purification of sorting on charcoal battery by successive transmission trough quartz sand, activated charcoal and quartz sand and addition of formula ingredients, aging, control filtration and bottling.
Keywords: горілка; вода; фільтрація; вугілля; очистка; vodka; water; filtration; carbon; purification; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства