Левандовський, Леонід ВікторовичОлійнічук, Олексій СергійовичТкаченко, Алла Феодосіївна2012-03-262012-03-262008Левандовський, Л. В. Біологічне обгрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori / Л. В. Левандовський, О. С. Олійнічук, А. Ф. Ткаченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 33-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/530Досліджено можливість безпосереднього зброд- жування сировини змішаною культурою пліснявого гриба Aspergillus awamori та Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що для ефективного оцукрювання крохмалю культурою гриба для приготування змішаної культури у виробничих умовах необхідно отримувати посівний матеріал гриба через вегетативну форму з міцелію шляхом вирощування на середовищі концентрацією 17-18% сухих речовин протягом 24 годин. Investigated the possibility of starch-containing material fermentation with mixed culture of mold Asp. awamori and yeasts Saccharomyces cerevisiae. Determined that for efficient saccarification of starch with mold culture for preparation mixed culture in industrial conditions it is necessary to obtain mold seed material through vegetative form out of mycelium by the way of cultivation in the medium at, concentration 17-18% DS (Dry Substance) with duration of 24 hours.otherдріжджіпліснявий грибзмішана культуракультивуванняоцукрюваннязброджуваннядозріла бражкаспиртyeastsmoldmixed culturecultivationsaccarificationfermentationfermented mashalcoholБіологічне обґрунтування одночасного оцукрювання та зброджування крохмалю змішаною культурою Saccharomyсes cerevisiae та Aspergillus awamori