Політермічна кристалізація сахарози - Мирончук, Валерій Григорович; Самілик, Марина Михайлівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна (My University, 2013)
Розглянуто питання доцільності використання проміжного нагрівання утфелю останньої кристалізації замість розкачок водою чи мелясою при політермічній кристалізації в перемішувачах-кристалізаторах. За таких умов ведення процесу досягається найбільше знецукрення меляси і покращується гранулометричний склад кристалів цукру. The problems of the usefulness of an intermediate heat finish crystallization massecuite instead of water or molasses dilutions during polythermal crystallization at mixers-crystallizer is discussed. Under such conditions of the process is achieved most allocation of sucrose with molasses and improved grain size of sucrose crystals.
Keywords: проміжне нагрівання; перемішувач-кристалізатор; сахароза; кристалізація; утфель; intermediate heating; massecuite; mixers-crystallizer; sucrose crystallization; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування