Мирончук, Валерій ГригоровичСамілик, Марина МихайлівнаЄщенко, Оксана Анатоліївна2013-12-092013-12-092013Мирончук, В. Г. Політермічна кристалізація сахарози / В. Г. Мирончук, М. М. Самілик, О. А. Єщенко // Харчова промисловість. – К.: НУХТ, 2013. – № 14. – С. 97–100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11847Розглянуто питання доцільності використання проміжного нагрівання утфелю останньої кристалізації замість розкачок водою чи мелясою при політермічній кристалізації в перемішувачах-кристалізаторах. За таких умов ведення процесу досягається найбільше знецукрення меляси і покращується гранулометричний склад кристалів цукру. The problems of the usefulness of an intermediate heat finish crystallization massecuite instead of water or molasses dilutions during polythermal crystallization at mixers-crystallizer is discussed. Under such conditions of the process is achieved most allocation of sucrose with molasses and improved grain size of sucrose crystals.otherпроміжне нагріванняперемішувач-кристалізаторсахарозакристалізаціяутфельintermediate heatingmassecuitemixers-crystallizersucrose crystallizationкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняПолітермічна кристалізація сахарозиArticle