Технологія виробництва деревних паливних брикетів. Метод пропарювання тріски в виробництві паливних брикетів на основі деревини - Степчук, І. М.; Степанюк, Алла Василівна; Копиленко, Анатолій Васильович (My University, 2014)
Виготовлення паливних брикетів з деревини дозволяє знищувати відходи деревного виробництва з отриманням теплоти, а пропарка тріски з деревини для їх виготовлення дає змогу виділити лігнін, що в свою чергу, маючи властивості клейкої речовини, допомагає набувати брикетам сталу форму під час пресування. Таким чином ця тема є актуальною. Production of fuel briquettes from waste wood allows destroy wood production to obtain heat and steaming wood chips for the manufacture allowed to identify the lignin, which in turn, having adhesive properties, helps take the form of briquettes constant during compression. So the topic is relevant.
Keywords: деревина; деревне виробництво; паливні брикети; briquettes; Charcoal production; wood; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв