Захарова, Руслана АнатоліївнаБублієнко, Наталія Олександрівна2020-12-182020-12-182020Захарова, Р. А. Екологічні проблеми виробництва кави / Р. А. Захарова, Н. О Бублієнко // Майбутній науковець–2020 : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, 4 груд. 2020 р. – Сєвєродонецьк : Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля. – 2020. – С. 22–23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32400Охарактеризовані екологічні проблеми виробництва кави. До найбільших належать відходи, а саме кавовий шлам. Його рекомендовано використовувати у виробництві косметичних і парфумерних продуктів, композиціях компостів, як паливо, для отримання кавової олії та біогазу. Для вилучення крупнодисперсного кавового пилу запропоновано використання циклонів. Очищення стічних вод здійснюється біологічним аеробним або анаеробно-аеробним способом. The ecological problems of coffee production are characterized. The largest is waste, namely coffee sludge. It is recommended for use in the production of cosmetics and perfumes, compost compositions as fuel, for the production of coffee oil and biogas. The use of cyclones has been proposed to remove coarse coffee dust. Wastewater treatment is carried out by biological aerobic or anaerobic-aerobic method.otherвиробництво кавиекологічні проблемистічні водивідходиутилізаціяcoffee productionenvironmental problemswastewaterwastedisposalкафедра екології та екоменеджментуЕкологічні проблеми виробництва кавиThesis