Шаповалова, Наталія Петрівна2014-10-232014-10-232014Шаповалова, Н. П. Подолання дефіциту йоду шляхом споживання збивних кондитерських виробів оздоровчого спрямування / Н. П. Шаповалова // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17560У зв'язку з депопуляцією, яка спостерігається в Україні протягом останніх десятиліть, проблема оптимізації асортименту оздоровчих харчових продуктів набуває особливої гостроти. Дефіцит йоду і білка є глобальними проблемами в харчуванні людства і зокрема школярів. Це стосується в першу чергу тих дітей, які проживають в йододефіцитних регіонах. Due to depopulation, which is observed in Ukraine over the past decades, the problem of optimizing the range of health foods is particularly acute. Iodine deficiency and protein are global problems in human nutrition and in particular students. This applies primarily to those children who living in iodine deficiency areas.otherкондитерські виробихарчові продуктийодfood productsiodineкафедра експертизи харчових продуктівПодолання дефіциту йоду шляхом споживання збивних кондитерських виробів оздоровчого спрямуванняOther