До науки про народовладдя - Яненко, Лариса Петрівна (My University, 2021)
Низький рівень державного управління в Україні відзначається на тлі глибокої кризи глобального управління. Наголошується на переході людства через точку неповернення до старих моделей управління. Пропонується в умовах глобального економічного цунамі почати формування стабільної системи реальної демократії замість штучного «демократичного» хаосу. Обґрунтовано розуміння демократії як державного самоврядування, в якому збігається суб'єкт і об'єкт управління. Наведено приклади впорядкованих псевдонаукових інтерпретацій понять демократії, що використовуються в українському законодавстві. Проголошуться перші кроки на шляху до Ноосфери. The low level of public administration in Ukraine is noted against the background of a deep crisis of global governance. The transition of humanity through the point of no return to the old models of management is emphasized. It is proposed in the context of a global economic tsunami to begin the formation of a stable system of real democracy instead of artificial "democratic" chaos. The understanding of democracy as public self-government is substantiated, in which the subject and the object of management coincide. Examplesof ordered pseudoscience interpretations of concepts of democracy used in Ukrainian legislation are given. The first steps on the way to Noosphere are proclaimed.
Keywords: громадське самоврядування; державне управління; влада народу; еволюція демократії; цифрова цивілізація; Ноосфера; public self-government; public administration; authorities of the people; evolution of democracy; digital civilization; Noosphere; кафедра іноземних мов професійного спрямування