Дослідження методів кількісного оцінювання ризику вибухів на виробничих об'єктах - Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег Григорович (My University, 2013)
Проведено дослідження ризику руйнування будівель і споруд з метою обґрунтування промислової безпеки функціонування виробничих об’єктів щодо вибухостійкості і стійкості до вибухового навантаження. Це дозволяє: обґрунтувати ступінь їх стійкості до впливу повітряної вибухової хвилі; обґрунтувати значення безпечної відстані, яка у декілька разів менше у порівнянні із значенням що отримано методом заснованим на розрахунку максимальних зон руйнувань при аварійних вибухах на виробничих об’єктах. A study of the risk of destruction of buildings and structures was conducted in order to substantiate the industrial safety of the functioning of production facilities in terms of explosion resistance and resistance to explosive load. This allows: to substantiate the degree of their resistance to the effects of an air blast wave; to substantiate the value of the safe distance, which is several times smaller than the value obtained by the method based on the calculation of maximum destruction zones in case of emergency explosions at production facilities.
Keywords: вибух на виробництві; вибухова хвиля; стійкість будівлі; stability; explosion; кафедра екології та екоменеджменту